Türkiye'nin Heyecanı Elektrikli Yerli Otomobilimiz Ne Zaman Tanıtılacak? Özellikleri Neler Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan yerli otomobilimizin tanıtımı 27 Aralık Cuma günü yapılacak. Bu sevindirici ve gurur verici vaktin gelmesi bizleri çok çok heyecanlandırmakta. TOGG'un web sitesinde bu heyecana heyecan katacak bir sayaç bulunmakta bugün itibariyle ne kadar vakit kaldı ise hadi öğrenmek için tıklayalım.

Her gün bizleri 14.00'dan sonra Twitter platformuna bağlayan yerli otomobilimiz bugün Atalarımızın anısına saygı ve sevgi ile 14.53'te yani 1453'te iç tasarımından bir fotoğraf ile gözlerimizi doldurmayı başardı. Paylaşılan verilere göre hemen hemen her noktasında Atalarımızın motifleri ile bezenmiş yerli otomobilimizin 2022'de yollarda olması planlanmaktadır.

 

yerli otomobil iç tasarım

 

Yerli otomobilimiz 27 Aralık 2019 tarihi Cuma gününde sunulacaktır.

Paylaşılan görsellerinden anlaşılacağı üzere otomobilimiz SUV tipi bir araç olacaktır. Yerli otomobilimiz %100 elektrikli altyapıya sahip olması ve fiyatı ile dünya pazarında rekabete ortam oluşturacağa benziyor.

Burada bier noktaya dikkat buyurmanızı istiyorum ki otomobilimiz %100 elektriklidir. Peki neden buraya dikkat etmeliyiz? Dikkat etmeliyiz çünkü dünya ülkelerini göz önüne aldığımızda onları 2025 - 2030 hedefleri olan %100 elektrikli otomobil projelerini bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak %100 Elektrikli, yerli otomobilimizi 2019 yılında tanıtıyor nasipse 2022 yılında yollara sunuyor olacağız. Bu bir risk midir, belli başlı riskleri mevcuttur. Hepinizin aklına Devrim geldi ancak müsterih olunuz her anlamda yatırımların yapıldığını söyleyebilirim.

Şehirler arası ulaşımlarda %100 elektrikli bir otomobil ile seyehat etmek oldukça riskli diyebiliriz şimdilik. Çünkü ZES ve E-Şarj markaları otomobil şarj üniteleri ile alakalı gerekli yatırımları istasyon ve avm kapsamları başta olmak üzere fazlasıyla yapmakta ve çalışmaları başlatmaktadır.

Bir diğer sorunuz yerli otomobilimizin pili hususunda olacaktır. Pil konusuna bir açıklık getirmek olursa menzili yüksek bir pil olacağı ve piyasadaki elektrikli otomobilleri zorlayacağı hususunda açıklamalar bulunmaktadır.

Yükselen bazı sesler var ki; "bu otomobil nasıl yerli tasarımını biz yapmadık" bu hususta açıklama yapmamak en doğrusu olacaktır. Ses çıkaranlar günü geldiğinde her şeyin ne olduğunu öğreneceklerinden veyahut bilmediklerinden değil sadece "ses çıkarmak" eylemini yerine getirmek üzere yapmaktadırlar.

Evet yerli otomobilimizin tasarımını, tasarımın en ince ayrıntısına kadar düşünen şahsımca dünya tasarım devi olan İtalya'dan, İtalyan bir firma çok iddialı bir tasarım sunduğu belirtilmektedir. Kaslı, agresif ve güven veren bir tasarım ile yerli otomobilimiz yarın yani 27 Aralık Cuma günü bizlerle tanışmış olacak.

Yapay zekaya sahip olacağı belirtilen yerli otomobilimizin otonom sürüş özelliğine sahip olması da beklenmekte. Yerli otomobilimizin fiyatına gelecek olursak rakiplerinden çok çok daha alt bantlarda 150.000 TL gibi bir rakam ile satışa çıkacağı bilinmektedir. Son olarak fiyatıyla göz kamaştıran yerli otomobilimiz euro ncap'tan 5 yıldız getirmesi bekleniyor.