Yerli Otomobil Tanıtıldı!

Yerli otomobil 60 yılı aşkın süredir bekleyişin ardından resmen bugün tanıtıldı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gebze’de düzenlenen yerli otomobil tanıtımına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üst düzey bürokratların yanı sıra teknoloji dünyasındaki isimlerinden, sosyal medya fenomenlerine yüzlerce isim yer aldı.

yerli otomobil

Yerli Otomobil Özellikleri

Yeni nesil teknolojilerin getirisi dijitalleşme yerli otomobilimizde de göze çarpıyor.  İç ön konsolu tamamen ekran ile donatılmış bir tasarıma sahip. Analog hiç göstergenin bulunmadığı otomobilimiz, dijital teknolojiye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra ekranların tamamı dokunmatik olarak kullanılmış. Bu kadar teknolojinin yanında yan aynalarında standart ayna olması  beklenemez değil mi? Yan aynalar kamera olarak tasarlanmış iç ekranlara yansıtılmaktadır.

Türkiye'nin otomobili

Anahtarsız giriş özelliğine sahip olan otomobilimizin her köşesinde Türk motiflerine yer verilerek köklü ve hoş bir tasarım sunulmuştur.

togg iç tasarım

Arkadan itişli ve dört çekişli olmak üzere iki farklı motor seçeneği sunulacak. Dört çekişli motora sahip olan model, 400 beygir gücünde ve 0 – 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Arkadan itişli motora sahip olan yerli otomobil ise 200 beygir gücünde 0 – 100 km hıza 7.6 saniyede ulaşıyor. Gücünü li-on pillerden alan yerli otomobilimiz, 300 km+ ve 500 km+ olmak üzere iki farklı menzil seçeneği sunuyor.

yerli milli araba

2030 yılına kadar 5 modele ulaşacak olan Yerli otomobil SUV olarak iki farklı motor seçeneği ile piyasaya çıkacak. Bu sayede SUV’dan ve Sedan’dan başlayan MPV’ye kadar uzanan geniş bir ürün gamı sunacak.

Hızlı şarj ile 30 dakika içerisinde şarj olabilen otomobilimiz, bu özellikle kullanıcılarına büyük avantaj sağlıyor. İnternet üzerinden güncelleme yapabilen otomobilimiz, ileri sürüş destek teknolojileriyle 3. seviye otonom sürüşe hazır.

yerli otomobil özellikleri

İnternet üzerinden güncelleme alma özelliği, Tesla’nın araçlarında görücüye çıkan bir özellik oldu.
Yerli otomobilimizde IoT Nesnelerin İnterneti’ne önem gösterilmesi büyük gurur.

Kendi segmentinde en uzun aks mesafesi ve en geniş iç hacime sahip olan otomobilimiz, toplam satın alınma maliyetinin makullüğü ile göz kamaştırıyor.

Yerli Otomobilin Adı Ne?

Yerli otomobilimizin tanıtıldığı etkinlikte yerli otomobilimizin adına ilişkin bir açıklama yapılmadı.
İsim konusunda çalışmaların devam ettiği ve marka lansmanının 2020'de yapılacağı açıklandı. Yerli otomobilimizin fabrikası nerede kurulacak sorulaına ilişkin cevap Bursa olarak alındı. Yerli otomobilimizin fabrikası 2021 yılında açılacak, 2022 yılında ise ilk araçlar üretilecek.

 

Yerli Otomobilimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın komitesinde yollarda!

www.togg.com.tr