Apple Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Apple, Apple Türkiye ile Türkiye'ye resmi olarak bir ayağını attığından bu yana Apple cihazların tümünün garantisi anlık online olarak Apple ’ın resmi web sitesinden sorgulama yapılabilmektedir.

İster iPhone garantisini sorgulayın ister Mac cihazının garantisini sorgulayın.

Ancak öncelikli olarak garantisi hakkında şu bilgileri paylaşalım. Apple Türkiye veya Apple ’ın yetkilendirdiği distribütör firmalar tarafından getirilen cihazların Türkiye içinde 2 yıllık garantisi bulunmaktadır. Aynı şartlarda aynı yetkili servis noktalarından garanti içi hizmet alabiliyorsunuz.

Yurtdışı ürünlerinde ise 1 yıllık süre ile geçerli olan uluslararası garantisi mevcuttur ancak uluslararası garanti bazı iPhone modellerinde geçerli değildir. Bu konuda detaylı bilgiyi yetkili servis noktalarına ulaşarak almanız mümkündür.

Kısaca bahsedecek olursak; Yurt dışı bazı ülkelerde sim kartsız ve sim kartlı olmak üzere iki türde iPhone satışı mevcuttur. Garanti dışı kalmakta olan cihazlar sim kartlı olarak satılan iPhone cihazlarıdır. Bu cihazlardan birini satın aldığınızda içinde gelen sim kartı dışında herhangi bir kart veya servis ile çalışmamaktadır. Bu cihazlara Türkiye de sim kilitli iphone olarak da adlandırılmaktadır. Yani yurt dışı operatörlerinden alınmış telefon modelleridir de demek mümkündür.

Bu modeller diğer iphone modellerine göre daha düşük fiyattan satışa sunulmaktadır. Dış görünümünde veya iç donanımında herhangi bir farklılık göstermemekle birlikte tek farkı model kodu bilgisinin diğer cihazlardan ayrı olmasıdır. Bu cihazları ancak yurt dışındaki operatörün sim kartını kullanarak açabilirsiniz. Onun dışında yasal olmayan yollarla açılabilir, kullanılabilecektir ancak IOS işletim sistemine gelecek olan herhangi bir güncelleme sonrasında aynı durumu yaşayabilirsiniz.

Apple, iPhone, Mac, Apple Watch GARANTİ SORGULAMA