Instagram'dan Olağanüstü Güncelleme: Küçük İşletme Desteği

Instagram, 11 Mayıs itibariyle Küçük İşletme Destek uygulamasını ülkemizde de aktifleştirdi. Uygulamaya minik işletmelere mutluluk paylaşımı adını verdim. Uygulama işletmeleri hikayenizde paylaşarak daha çok insana sesinizi duyurmanıza olanak sağlıyor. Bu sebepten küçük destek, işletme sahiplerinin dikkatini çekiyor. Instagram  küçük destek nedir diyenlerinizi duyar gibiyim. İşte küçük işletme desteği...

Instagram Küçük Destek Nedir?

Instagram sosyal medya platformunun Operasyon Direktörü Justin Osofsky, Küçük Destek uygulamasının Corona virüsü nedeniyle sıkıntılar çeken küçük şirketler, butik dükkanlar, ve esnafları odak aldığını belirtti. Bu uygulama sayesinde Instagram hikayeler bölümünde işletmelerin isimleri ve profilleri yer alacak. Bu vasıtayla işletmelere işletmelere ücretsiz bir reklam hizmeti sağlanmış olacak. Covid-19 Koronavirüs pandemisi sebebiyle sıkıntılara giren işletmelerin biraz olsun toparlanması açısından minik işletmelere mutluluk getirecek.

Image

Instagram Küçük İşletme Desteği Ne işe Yarar?

Instagram, "Bugün sevdiğiniz küçük işletmelere sevginizi gösterebilmeniz için hikayeler bölümünde Küçük İşletme Desteği etiketini yayımladık. Bunu kullanın. Fotoğraf ya da video paylaştığınız hikayede yer alacak ve desteklediğiniz işletme diiğer arkadaşlarınız tarafından da görülebilecek." olarak resmi Twitter hesabında özetledi.

Image

Justin Osofsky, özellikle küçük işletmeleri desteklemek amaçlı elinden gelen her şeyi yapmak istediğini oldukça pozitif mesajlarla belirtti. Müşteri ve işletme arasındaki iletişimi önemsediğini belirtti.

Ücretsiz reklam sağlaması artısında sipariş, bağış ve hediye kuponları gibi özellikleri de içeren uygulama, işletme ile müşteri arasındaki iletişimin hem dijital hem de birebir olarak devam etmesine olumlu etki edecek gibi görünüyor. Bununla beraber hem müşteri hem de işletme desteklenmiş olacak.