Üçüncü Nesil Threadripper İşlemcilerini AMD Tanıttı

AMD, yeni nesil işlemcilerini duyurdu. 24, 32 ve 64 çekirdekli seçeneklere sahip ve yüksek performans özellikleri ile 3. nesil Threadripper işlemciler göz dolduruyor. 

AMD geçen yıl sürekli güç gerektiren sektörler için geliştirdiği Threadripper işlemci ailesi ile tüm odağı üzerinde toplamayı başarmıştı. 24, 32 ve 64 çekirdekli threadripper işlemcileriyle 2019'a damga vurmakla kalmayan AMD, Threadripper serisinin daha çok günlük kullanıcılara yönelik olan yeni işlemcilerini tanıttı. Kullandığım günlük kullanıcı terimini hafife almayın derim çünkü bu işlemciler o işlemcilerden bir milim daha az kurumsal özelliği üzerlerinde taşıyorlar.

CES 2020 etkinlikleri kapsamında tanıtılan AMD'nin yeni işlemcilerinin en üst modeli, Threadripper 3990X olarak belirtiliyor. 64 çekirtekli hiyerarşik yapıya sahip olan Threadripper 3990X, geçen yıl tanıtılan aynı seri işlemcilere oranla daha düşük kurumsal özelliklere sahip fakat yeni nesil işlemciler, daha yüksek frekans ve gücüyle birlikte sunuluyor. Ayrıyetten isteğe göre üçüncü nesil işlemcilerin 24 ve 32 çekirdekli çeşitleri de bulunuyor.

64 çekirdekli Threadripper 3990X standart frekans hızı 2.9 GHz'dir. İşlemci, turbo moduna geçip çalışmaya başladığında 4.3 GHz'lere kadar hızlanabilektedir. 280 wattlık işlemci olarak sunulan Threadripper 3990X, tam çekirdekli bir turbo sunmayı hedefliyor. AMD, işlemcinin tam çekirdekli turbonun neler yapabileceğini net olarak açıklamadı.

Threadripper 3990X

İşlemcinin fazlasıyla güçlü olması beraberinde sorunları da getirmiyor değil. Threadripper 3990X'in en yüksek seviyelerde soğutulması gerekiyor. AMD bu işlemci için sıvı soğutmalı bir sistem kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyor. İşlemciyi satın alanlara işlemcinin yanında soğutma sistemin verilip verilmeyeceği hususunda bir bilgi bilinmiyor.

AMD, üçüncü nesil Threadripper işlemcilerinde 24, 32 ve 64 olmak üzere üç ayrı seçenek sunuyor.

Threadripper İşlemcilerin Fiyatları Nedir?

  • 24 çekirdekli model 1.399 dolar
  • 32 çekirdekli model 1.999 dolar
  • 64 çekirdekli model 3.990 dolar

olarak piyasaya sunulacağı söyleniyor ancak vergiler dahil edilmemiş rakamlardır bu fiyatlar. Vergiler dahil edildiğinde nerelere kadar ulaşır net bir şey söylemek yanlış olur. AMD, üçüncü nesil Threadripper işlemcilerin 7 Şubat itibariyle satışa sunulacağını duyurdu.